4e competitie wedstrijd

terug naar overzicht

Vrijdag, 19 mei 2017

Vol verwachting naar de Lage Vaart

De tijd vliegt, want zaterdag 6 mei 2017 werd alweer de 4e wedstrijd gevist.
Deze keer gingen we wat verder, want het wedstrijdwater was de Lage Vaart - locatie Trekweg nr. 12
19 vissers stonden al vroeg op de parkeerplaats van de VV Maarssen om na het trekken van hun visplek nummer naar Almere te rijden.
Het weer was prima de laatste dagen en dat beloofde een goede visvangst, althans dat werd verwacht. Maar hoe groot was de teleurstelling voor 16 vissers, want 5 uur lang hebben ze geen enkele keer hun top van de feeder zien bewegen of hun dobber zien onder gaan. Je zou haast kunnen zeggen dat je aan 3 maden genoeg had.
Maar goed, deze morgen werd daardoor benut om eens gezellig bij elkaar op visite te gaan om allerlei opties te bespreken om toch maar een visjes te kunnen bemachtigen.
Normaal gesproken zijn de beste plekken de kop- en staart, maar ook daar werd niets gevangen. Hoe zuur is het dan ook dat 2 vissers die naast je zitten toch een paar grote platten (brasems) wisten te vangen. Maar ja, dat is vissen hè ?!
Dus 3 van de 19 vissers wisten vis in hun net te krijgen, waarvan 2 vissers dikke brasems vingen en één visser een voorntje wist te vangen en dat terwijl hij helemaal geen beet had gezien omdat hij met een collega vissers stond te babbelen. Je moet maar geluk hebben, nietwaar? Maar toch.
Aan het einde van de wedstrijd kreeg Peter Miltenburg een prachtige aanbeet en gezien de kromming van de feeder moest het een hele grote vis zijn (misschien wel een karper). Heel voorzichtig werd de vis naar de kant gehaald en ..... ohoh, de vis schoot los, zonde hoor.

De weging was gauw gebeurd aangezien 3 personen vis hadden.
Deze drie waren

1)Daan de Groodt13.350 gram (5 brasems)
2)John Vermaak10.600 gram (4 brasems)
3)Cees van Montfoort 1.050 gram (1 voorn) De volgende wedstrijd (nr. 5) op zondag 14 mei in de EEM locatie Daatselaar.